Το έργο SavingFood στοχεύει στην προώθηση μίας κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνης λύσης στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων. Φέρνει σε επαφή οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων, καθώς και την τεχνολογική και επιστημονική κοινότητα με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση μιας βιώσιμης, ολιστικής προσέγγισης στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων.
Μέσω της ανάπτυξης μιας δικτυωμένης κοινότητας δωρητών τροφίμων, κοινωφελών φορέων και εθελοντών η πλατφόρμα SavingFood αποσκοπεί στη διευκόλυνση της διάσωσης περισσευούμενων τροφίμων και της αναδιανομής τους για κοινωφελή σκοπό. Η πλατφόρμα έχει ως βάση το καινοτόμο μοντέλο λειτουργίας του Μπορούμε, εισάγοντας έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο για τη διάσωση και προσφορά τροφίμων.
Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στην αλλαγή της στάσης των πολιτών έναντι του φαινομένου της σπατάλης τροφίμων, καθώς και στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών – δωρητές τροφίμων, κοινωφελείς φορείς, φορείς χάραξης πολιτικής, οργανωμένη Κοινωνία των Πολιτών.
Το SavingFood είναι ένα πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020.
Η ViLabs είναι ένα ιδιωτικό εργαστήριο έρευνας και καινοτομίας και παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών έρευνας, ανάπτυξης και παροχής συμβουλών σε εθνικές αλλά και διεθνείς επιχειρήσεις και οργανισμούς, χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό σύνολο απτών και άυλων πόρων, συμπεριλαμβανομένων των γνώσεων, των εγκαταστάσεων, των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, για την υποστήριξη ερευνητών και επιχειρηματιών να καινοτομήσουν.
Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Καθημερινά, σώζουμε φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και τα προσφέρουμε, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουμε σώσει και προσφέρει συνολικά περισσότερες από 18.000.000 μερίδες φαγητού.
Η Ουγγρική Τράπεζα Τροφίμων είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που διασυνδέει τους δωρητές περισσευούμενων τροφίμων και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η κύρια δραστηριότητα της οργάνωσης είναι η αναζήτηση πηγών τροφίμων, τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά για κάποιο λόγο, η οργάνωση της μεταφοράς, η ασφαλής αποθήκευση και η διανομή των συλλεγόμενων τροφίμων μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων και κρατικών φορέων που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Η FILAB είναι μια πρόσφατα ιδρυθείσα οργάνωση που συγκεντρώνει δεκαετίες επαγγελματικής εμπειρίας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων καινοτομίας μικρής και μεγάλης κλίμακας σε κάθε τομέα, με στόχο την ενδυνάμωση του δυναμικού καινοτομίας στη σύμπραξη και την εμπλοκή διαφόρων ενδιαφερομένων.
Η οργάνωση Feedback δραστηριοποιείται σε εκστρατείες για τον τερματισμό της σπατάλης φαγητού, δρώντας ως καταλύτης για τη δημιουργία κινήματος κατά της σπατάλης τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται με κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, οργανώσεις βάσης και το κοινό γενικότερα με στόχο την αλλαγή στάσης απέναντι στη σπατάλη τροφίμων, τη διοργάνωση εκστρατειών για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων - και όχι μόνο σε επίπεδο καταναλωτών, ρίχνοντας φως στα αθέατα αίτια αυτής της σπατάλης.
Η Imec είναι κορυφαίο παγκοσμίως δίκτυο Έρευνας, Άνάπτυξης και Καινοτομίας στους τομείς της νανοηλεκτρονικής και των ψηφιακών τεχνολογιών. Ως αξιόπιστος συνεργάτης εταιρειών, νεοφυών εταιρειών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, συγκεντρώνει λαμπρά μυαλά από όλο τον κόσμο σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Αξιοποιώντας πρωτοπόρες υποδομές και ένα τοπικό αλλά και παγκόσμιο οικοσύστημα διαφόρων εταίρων από πληθώρα κλάδων, επιταχύνει την πρόοδο προς ένα συνδεδεμένο, βιώσιμο μέλλον.